Qigong

De Qigong beoefening versterkt de gezondheid door het toepassen van Taiji-principes.

Qigong is een Chinese oefenmethode die gericht is op het versterken van de gezondheid. Als zodanig maakt het deel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM). Qigong vergroot de vitaliteit, verbetert de lichaamshouding, de circulatie van energie, bloed en lichaamsvochten en zuivert het lichaam van ziekteverwekkende factoren. De geest wordt scherper, helderder en meer ontspannen.

Qigong omvat bewegings- en ademhalingsoefeningen, meditatie, oefeningen met klank en zelfmassage. De beoefening is niet blessuregevoelig en vraagt een geringe fysieke inspanning. De beoefening verlaagt het lichaamszwaartepunt van de borst naar de onderbuik. Een laag zwaartepunt verkleint aanzienlijk het risico op vallen. Qigong is dan ook een uitermate effectieve valpreventie-methode.

Onze docent beoefent sinds 1980 Taiji en Qigong. Hij volgde 20 jaar les bij de befaamde taiji- en qigongmeester Shen Hongxun. Tevens is hij geschoold in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft een medische qigongpraktijk in Vught.

     

Kosten & informatie

€ 57,00* per kwartaal per persoon. Elke vrijdag van 09.45 - 10.45 uur.

  • De kosten zijn per 1-1-2019
  • Inschrijvingskosten (nieuwe leden) èènmalig € 7,50

Voor alle lessen en tijden kunt u het Programma- en prijzenoverzicht raadplegen.

Interesse of meer informatie?

U kunt bellen met 06 - 49909833 of uw gegevens achterlaten in onderstaand formulier.