Salsa en Zumba

 

Wilt u op een leuke manier fit en gezond blijven, kom dan eens meedoen met onze gezellige Salsagroep. 

Salsa is een dans ontstaan in Cuba uit de Cubaanse Son en heeft zich daarna verder ontwikkeld. Het betekent letterlijk “saus”. In de muziek en dans vindt je een mix van Afrikaanse, Spaanse, Caraïbische en Amerikaanse invloeden. De Salsa kent daardoor verschillende dansstijlen.

In de lessen werken we voornamelijk met Salsa Suelta wat zoveel betekend als Salsa solo. De muziek is zo ritmisch, vrolijk en aanstekelijk dat je er gelijk goede zin van krijgt en bijna vanzelf gaat bewegen. U leert op een ontspannen en gezellige manier de basispassen van de Salsa, alsmede de leuke variaties en figuren. Verder maken we uitstapjes naar andere Zuid-Amerikaanse dansen, zoals de Merengue, Bachata, Mambo, Cha cha cha en Rumba.

Het is geschikt voor dames en heren en u kunt zonder partner deelnemen. De Salsalessen staan onder deskundige begeleiding van een ervaren en gediplomeerd dansdocente.

Zumba is een combinatie van Dans en Fitness. Tijdens de sessie wordt je hele lichaam getraind. We werken samen aan conditie, coördinatie, flexibiliteit, balans, spierversterking en het soepel houden van de gewrichten. Daarbij verbranden we flink wat calorieën. Dit op de tropische klanken van verschillende Latin- en Wereldmelodieën. De sessies worden rustig opgebouwd zonder explosieve bewegingen. Iedereen beweegt binnen zijn eigen bewegingsmogelijkheden. De leuke moves zijn geïnspireerd vanuit de Latindans, Werelddans en Fitness. Deze zijn eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Na de sessie voel je je vitaler, het is goed voor lichaam en geest. Het is geschikt voor iedereen, zowel dames als heren.  

Kosten & informatie

 
  • Dansdagen:
  • Elke Maandag van 18.30 – 19.30 uur of 16.30 – 17.30.
 
  • Seizoen 2021 – 2022: €41,00* per kwartaal per persoon.                                                     
  • Inschrijvingskosten (nieuwe leden) éénmalig € 7,50