Wandelen

Wandelen kan men het hele jaar door doen en ieder seizoen heeft zo zijn bekoringen.

Wandelen is lopen voor je plezier of voor de sport en (bijna) iedereen kan hier aan meedoen. Wandelen is een gezonde manier van bewegen, op een enkele blaar na zijn blessures  vrijwel onbekend. Wandelen kan men het hele jaar door en ieder seizoen heeft zo zijn bekoringen, in augustus en december wordt er echter niet gewandeld. Wandelen is niet duur, met een paar goede wandelschoenen kom je al een heel “eind “.

Heeft u zin om te wandelen maar liever niet alleen? Vanaf Het Wielsem rijden we naar het vertrekpunt van de wandeling, meestal in een straal van zo’n 10 km rond ’s-Hertogenbosch. Degenen die meerijden betalen hiervoor een vergoeding van €2,50 aan de chauffeur. Er wordt ca. 5 km gelopen, dan is er een koffiepauze van een half uur en vervolgens wordt er weer zo’n 5 km gewandeld terug naar het vertrekpunt. De routes zijn gevarieerd en worden door de leider steeds gecontroleerd en zo nodig aangepast, dus hoef je als wandelaar alleen maar te genieten van de omgeving.  Zo kom je regelmatig op schitterende plekjes waar je alleen niet zo makkelijk zou komen.

Het is gezellig om met een groep te wandelen, er is onderweg alle tijd voor een praatje met andere deelnemers, maar men kan natuurlijk ook in alle stilte van de natuur genieten. U dient wel over een redelijk conditie te beschikken om aan het wandelen mee te kunnen doen.

 

Kosten & informatie

 
  • Wandeldagen:
  • Iedere Dinsdag van 09:00 – 12:00 uur 
  • Donderdag van 09:00 – 12:00 uur.
 
  • Seizoen 2023 – 2024: €5,00* per kwartaal per persoon.                                                     
  • Er zijn geen inschrijvingskosten.
   
error: Content is protected !!