Taiji

 

Deze lessen bestaan uit voorbereide oefeningen en Taiji-vormbeoefening.

Taiji omvat een reeks houdingen die worden aaneengeregen tot een vloeiende bewegingsvorm. Deze van oorsprong Chinese verdedigingskunst wordt tegenwoordig vooral beoefend als een oefenvorm voor het versterken van de gezondheid en een meditatie in beweging. Taiji is niet blessuregevoelig en vraagt slechts een geringe fysieke inspanning.|

Taiji vergroot de levenskracht. De toename ervan verbetert de circulatie van bloed, lichaamsvochten en energie en zuivert het lichaam van ziekteverwekkende factoren. De beoefening is gericht op het vergroten van de geestkracht en het vrij maken van het lichaam van belemmeringen opdat de beoefenaar de levenskracht naar believen in zijn of haar lichaam kan leiden.

De Taiji bewegingsvorm wordt ontspannen en met alerte aandacht uitgevoerd. De beoefening verlaagt het lichaamszwaartepunt van de borst naar de onderbuik. Een laag zwaartepunt verkleint aanzienlijk het risico op vallen. Taiji is dan ook een uitermate effectieve valpreventie-methode.

Onze docent beoefent sinds 1980 Taiji en Qigong. Hij volgde 20 jaar les bij de befaamde taiji- en qigongmeester Shen Hongxun. Tevens is hij geschoold in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft een medische qigongpraktijk in Vught.

 

Kosten & informatie

 
  • Sportdagen:
  • Iedere Vrijdag van 11.00 – 12.00 uur.
 
  • Seizoen 2021 – 2022: €57,00* per kwartaal per persoon.                                                     
  • Er zijn geen inschrijvingskosten.
       
error: Content is protected !!